utorak, 19. srpnja 2011.

Borba protiv video piratstva u Hrvatskoj

Hrvatska kinematografija ima rješenje - usavršili su formulu kako iskorijeniti piratstvo! Naime, jučer sam bio na dva filma u areni, jedan klasično loš od Matanića - Ćaća - te jedan obećavajuće loš od Tardozzija - Fleke. Filmovi su tako loši da definitivno ih nećemo naći po torrentima, muleima, soulseekovima i sličnim mrežama, a čak je malo vjerojatno da će se pojaviti piratske kopije na Hreliću i sličnim mjestima.
Oni imaju jednostvnu formulu: napraviti loš film na račun poreznih obveznika. Sigurni su da se oni koji su novce dali neće buniti previše jer oni ni ne konzumiraju takve filmove a i u poreznoj kartici nije točno označeno koliko ide za .hr filmove, Min kult. ili grad Zagreb dobiti će izvještaje, filmovi će biti prikazani na nekim festivalima gdje se i takvi filmovi prikazuju... I to je to. Krug je zatvoren. Piratstva nema, nema ni potrebe za borbu protiv piratstva.
Vjerujem da čak i najokorijeliji pobornici socijalizma i staljinizma ne vjeruju da hrvatski film treba strahovati od privatizacije (produkcije da, ali to već šljaka - u njihovu korist - pa se ne bune).
BTW, u oba filma loši glumci koriste u dijalozima poštapalicu "ha!?", kao "šta se misliš samo tako izvući, ha?!", "hoćemo li otići tamo, ha!?", "što imaš za reći, ha!?"

Nema komentara:

Objavi komentar

Pratitelji

Arhiva bloga