subota, 29. lipnja 2013.

Ponovno zajedno

U ponedjeljak će Republika Hrvatska ući u Europsku Uniju. Mnogi s "alternativci" napadaju takav događaj i s nacionalističkih pozicija i iz straha od porobljavanja sa strane Europljana. "Oni" će NAS (valjda Hrvate) iskoristiti jer SMO (valjda Mi Hrvati) rasprodali NAŠE (valjda Naše pravo Hrvatsko) javno dobro. Zatim, postoje i oni budalaši koji kopipejstaju razne new age debilane, kako će EU dovesti neke zakone koje će zabraniti i ovo i ono, ali i ono tamo. Nećemo više moći saditi krumpir u stanu i šta sve ne. Desničari, s druge strane, imaju... iste pozicije, samo ne pričaju o obespravljenim došljacima, ili pričaju kako će baš ti imigranti sad početi dolaziti u RH i krasti posao Hrvatskom čovjeku. I ženi. Da, i to da će RH izgubiti tako krvavo izborenu neovisnost. Sad se ponovno srlja "kao guske u maglu" u neku Yugoslavia-look-alike tvorevinu.
EU je jedna velika socijalistička tvorevina i kao takva ima sve mane takve tvorevine, ali mislim da ova promjena je pozitivna jer konačno će teritorij koji je brutalno rasparan i odvojen prije sedamdesetak godina ponovno biti ujedinjen. Odnosno, neće više biti rigidna granica između različitih dijelova jednog kulturno bliskog i sličnog prostora. Konačno će se moći bez straha kupovati veća količina namirnica koje su gotovo zapisane u genetskom kodu nas s područja Istre, Julijske krajine, itd... U Istri ima veći broj tumora probavnog sustava i radi promjene prehrane (raste od 1970. na dalje), morali smo početi jesti jugoslavensku hranu. Možda je i ta EU došla prekasno, možda smo već osuđeni i u terminalnoj smo fazi, ali 'ajmo vidit. Za ostale dijelove RH ne znam kako će ispasti, tamo mogu biti problemi. Padaju mi na pamet mjesta poput Gospića i slični gdje je to baš to, hrvatska Hrvatska.
Eto, neki od nas su već građani EU, a sad će i teritorij ispod nas to postati.

3 komentara:

  1. Ma nema to veze lijevo-desno. Kronicni neradnici, mediokriteti, i tapijaneri se boje da ce postat jos manje bitni nego sto jesu. Strah od nepoznatog, varijanta gadjanja mjeseca kamenom. Skroz razumljivo.
    Ipak je razlika je izmedju guske u magli i Boeinga u magli.

    OdgovoriIzbriši
  2. "U Istri ima veći broj tumora probavnog sustava i radi promjene prehrane (raste od 1970. na dalje), morali smo početi jesti jugoslavensku hranu." - Možeš li ovo malo pojasniti? Odakle ti ova informacija? Jel to veći broj tumora u odnosu na ostatak HR ili?

    OdgovoriIzbriši

Pratitelji

Arhiva bloga