ponedjeljak, 31. prosinca 2018.

U Regionalu baš se inate seksizmom

Regional Express nastavlja sa svojom seksističkom i objektifikacijskom kampanjom. Početkom ovog mjeseca primijetio sam bio homofobnu spiku koju su, kao, iz šale stavili na svoje facebook stranice. Nepobitno homofobnu objavu branili su, da parafraziram i interpretiram, time da su glavni urednici zbog svoje prošlosti antifašisti i da su svi povrijeđeni pahuljice i ne razumiju šale. Posljedica njihove objave bila je i otvorena prijetnja fizičkim ozljedama jednoj ženi koja se nije slagala s homofobnom objavom u privatnim porukama.



Valjda je i to sve samo zajebancija. Kod prijatelja se razvila zanimljiva rasprava oko objave gdje se mogla vidjeti sva raskoš nekih keyboard warriora, pomankanja logike kod obrane neobranjivog, itd... Regional je tvrdoglavo nastavio objavljivati homofobne viceve. No to nije bio kraj. Za kraj godine je uletilo malo na početku spomenutog seksizma i objektifikacije.


Ne znam što si osoba koja objavljuje ove kao šale misli, ali ako se baš ide analogijom tu se radi o silovanju i uništenju osobe. Dakle, ukoliko bi ovaj "frajer" na memu napravio ženi što i lokalni tajkun firmi... Zaključite sami... Nije dobro, ni zabavno.
Tako direktnim linkovima im dovodim promet, ali promet i pare ne mijenjaju previše stvari koliko god nas marketingaši žele uvjeriti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Pratitelji

Arhiva bloga