četvrtak, 12. kolovoza 2010.

Na kraju krajeva i Motovun Film Festival

Malo prije sam dobio mail odaslan na adrese svih ljudi koji imaju veze s kulturom sljedećeg sadržaja:


Poštovani kolege,
 
Kako se u verbalnom obračunu Slavena Tolja sa županom Ivana Jakovčića kao oružje često koristio Motovun Film Festival, želimo upozoriti na jedan detalj. G. Tolj, naime, nikada nije bio na Motovun Film Festivalu. U proteklih dvanaest godina prikazali smo gotovo tisuću filmova, g Tolj nije vidio ni jedan; ponudili smo do vrha ispunjenih šezdeset dana programa, g. Tolj je od prvog do zadnjeg bio odsutan. Ono o čemu javno govori nikada nije vidio i svoje beskompromisne stavove formira bez elementarnog poznavanja teme o kojoj govori.
Bilo bi to, dakle, slično kao da tvrdi da je Peking najružniji grad na svijetu, a nikada nije putovao dalje od Budimpešte.
Da se to kojim slučajem njemu dogodilo, da je netko javno izrekao sud o njegovom konceptu Annala bez da je vidio izložbu, vjerujemo da bi galamio do neba i zaslužio bi nepodijeljenu podršku – jer neznalice koje kritiziraju doista treba osuditi.
Kako se g Tolj zadnjih dana izrazito trudio zadobiti pažnju kulturne javnosti, činilo nam se važnim kolegama ponuditi punu informaciju. Ovim se obraćanjem doista ne želimo svrstati na bilo koju stranu u malom lokalnom škandalu i za razumijevanje ovog pisma posve je nebitno što tko misli o Motovun Film  Festivalu ili porečkom Annalu. Držimo da nam je dužnost upozoriti na niske standarde moralne higijene.  Ili po naški – da tu nešto zaudara.
 
Kako se ne želimo upuštati u javne polemike, a vaše nam je mišljenje važno, odlučili smo vam se obratiti ovakvim pismom. Molimo da ga shvatite kao posve privatno obraćanje i unutarcehovsku, internu stvar.
 
Puno pozdrava
 
Igor Mirković
Motovun Film Festival

Nema komentara:

Objavi komentar

Pratitelji

Arhiva bloga