ponedjeljak, 30. kolovoza 2010.

Klasne i stausne anomalije? Neprovjereno

Pričao sam nedavno s prijateljem i kaže da primjećuje veći broj veza i brakova između visoko obrazovanih žena i nisko obrazovanih muškaraca. Kaže ratne pravnice i ostale imaju muževe instalatere klima, zidare, itd... Čak da mu je jedna od tih rekla da ne izgledaju muževno razni muškarci koji rade uredski i intelektualni posao, na što si je ovaj pomislio "ma šta sere kad je sa šljakerom jadnikom."
Ako je uopće istina da ima sve više takvih brakova a ne da je samo percepcija koji mogu biti uzroci? Činjenica je da ima sve više žena na fakultetima koje su kvalitetnije studentice, itd... zapravo trenutno ima više visokoobrazovanih žena nego muškaraca... No kako to da se neke odlučuju za ulazak u vezu s muškarcem s nižim društvenim statusom? Ili se status šljakera povećao, odnosno, postoji neka "anti-intelektualna" klima? Kako se osjećaju ti muškarci u vezi s više rangiranom ženom? Uh, koliko špekulacija bez podataka...
BTW, prije nekoliko mjeseci u medijima je izašao idiotski podatak da se u Puli razvrgne svaki drugi brak. To je kad novinari ne znaju interpretirati podatke. Naime, oni su interpretirali brojke da 2008. ima upola razvedenih brakova od onih sklopljenih i po tome zaključili da se svaki drugi raspada. Nije im valjda ni palo na pamet da ti razvedeni brakovi nisu nužno oni koji su sklopljeni u istom periodu?

Nema komentara:

Objavi komentar

Pratitelji

Arhiva bloga