četvrtak, 18. ožujka 2010.

Paranoia Overdose

Na portalu Regional Express reklamiraju/ preporučuju još jednu paranoičnu knjigu: Mreža moći. Još jedna od knjiga koja priča o simbolima koje ta "tajna" društva ističu na fasadama, publikacijama, itd... kako više ne bi bila tajna?! Naučite sve te simbole, saznajte za mjesta gdje se točno nalaze reptilijanci, i to sve iz popularnih knjiga... i što onda? Organizirat ćete paravojne formacije? Kupit ćete hrpu konzervi i izgraditi sklonište u vrtu? Svako toliko se s istomišljenicima zgražavate nad tim superkontroliranim svijetom?
Nikad nisam skužio zašto tajna društva rade sve da bi bila javna. No budimo realni, mnoštvo paranoika, očajnika i očajnica na taj si način objašnjavaju očaj svojih života, ali sve je to skupa prilično opasno za njihovo mentalno zdravlje.

3 komentara:

  1. Ova zadnja rečenica je smisao svega. Jednom sam jednoj bliskoj osobi, koja me godinama "punila" i ispirala mozak tim teorijama, rekla nešto vrlo slično. Nije baš bilo "objašnjavanje očaja tvog života", nego više kao "opravdanje neostvarenosti i pasivnosti u tvom životu" ali kako god, ispalo je kao gadna, gadna uvreda..

    OdgovoriIzbriši
  2. vjerojatno neće baš većina ljudi poludjeti od pomisli na tajna društva koja im kontroliraju život ali je svejedno glupo za popizdit što uopće vjeruju u takve stvari.
    @ jelena: druga varijanta bi bila da ti ta osoba kaže da si naivna ili možda čak glupa što ne vjeruješ. dakle uvrijedila bi tvoj zdrav razum bez da trepne.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne bi me nikako mogla uvrijediti. Moj zdravi razum mi ne dopušta da takve ljude shvaćam ozbiljno.

    OdgovoriIzbriši

Pratitelji

Arhiva bloga