ponedjeljak, 11. listopada 2010.

To sam već znao

Kažu novine da je sve više žena u tridesetima koje pate od anoreksije, a meni ništa čudno. Baš sam s nekim prijateljima komentirao neki dan kako ima više faza u životima žena. Prvo kao mlade (mislim na teenage spiku) se ne paze puno jer su ili prirodno OK ili ih ne zanima, pa se počinju sređivati, mršaviti, itd... kad skuže da mogu biti još privlačnije ili privlačne uopće. Zatim si nađu jednog tipa ("onog" pravog) pa malo počinju propadati - ipak su si našle tipa. Onda skuže da nije to jedini (tu smo već oko 30e), pa opet počinju mršaviti, pilates, ludi frizevi, itd...
E sad, nisu sve iste u tome. Ima onih nekoliko koje su kao da su inkoruptibilne, koje su izgledale dobro sa 16, a izgledaju još bolje u 30ima. Njih je minimalno, trebale bi biti kraljice, no često postaju tužne femmes fatales ili možda još češće se udaju u inozemstvu za bolje i bogatije ljude. Zatim, ima onih koje su uvijek bile jače a onda u 30ima smršave full. To se može skužiti iz oblika tijela jer su 20 godina mišići bili jači u nekim dijelovima za nositi extra salo/ težinu, a slabiji u drugima. Nakon mršavljenja to prvih nekoliko godina izgleda lagano čudno, ali bolje nego prije sigurno. O onima koje su postale old school domaćice i koje izgledaju kao što su uvijek izgledale 30ogodišnjakinje nećemo pričati.
Činjenica za ne zanemariti je ta da radi povećanja kvalitete života tridesete su postale nove dvadesete, samo što u tridesetima se ima više para nego u dvadesetima (nekim muškima postanu i nove desete ;)), može se više i brijati, ali je zato veći bed umrijeti.

2 komentara:

  1. Ja ne znam ni jednu, anoreksičnu. A ni bulimičnu. U ovim godinama, izgled nije najveći razlog zašto netko ima takav poremećaj. U ovim godinama se ni najmanje ne opterećuješ sa time tko što misli o tebi a posebice koliko si drugima zgodna ili mršava.
    (ukoliko nekima ima, j... ga, dugogodišnja površnost ima svoju cijenu)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ni ja ne znam ni jednu bulimičnu i/ili anoreksičnu, ali znam više njih koje bi tako bile nazvane da su vani... I tako su to izmišljene budalaštine...

    OdgovoriIzbriši

Pratitelji

Arhiva bloga