srijeda, 13. listopada 2010.

You Keep Me Hangin' On

Naišao sam ovih dana na zanimljiv događaj (Premda ipak imam malo rezerve i sumnje u istinitost događaja). Naime, mladić se objesio pred web kamerom. Navodno je napisao sljedeće:

I am a guy, 21 years of age. Have a good life, studying, have my own apartment and good money from the government.

I have asperger syndrome/high functioning autism
I am exaggerated vulnerable emotionaly.
I have poor social skills and that have made me a lonely person.
I think i had fairly good upbringing even though i had problems at school.
It makes no sense i want to kill myself? No i know [...]

Što reći? Je li trebao ostati živjeti tako? Osjećao se loše i to je to. Ne vjerujem da bi mu prošlo da se sjeo i čekao da prođe. Uostalom što mu je moglo proći? Život?
Znači, imao je nekoliko solucija:

  • pričekati
  • ubiti se
  • ubiti druge
  • ubiti druge pa sebe
  • povući se. Npr., mogao je kupiti kartu za NY i tamo pustiti bradu i živjeti kao beskućnik. To izgleda ful cool u američkim filmovima (Kralj ribara ne izgleda predobro)
  • okrenuti se religiji
Od ovih solucija su jedino društveno prihvatljive "pričekati", "povući se", "okrenuti se religiji", a prešutno i "ubiti se." Za ovo zadnje rastuži ljude, možda više jer to priliči društvenim običajima, ali na kraju svi odahnu. Vjerujem da u životu ga nije nitko fermao ni 2%. Nakon toga su malo plakali i doviđenja.
Mislim da ako netko osjeća takvu bol da je bolje da zaustavi tu gomilu kemijskih reakcija. To je bar lako.

4 komentara:

  1. mogao je krenuti na terapiju. promatrati sebe. analizirati. masturbirati. učit svirat trubu. mogao se uz sve to i dalje osjećat loše. i tako živit. skroz u redu. tužno i patetično. ali i dalje u redu.

    ovako se ubio pred kamerama. na internetu. tako da se ljudi mogu iživljavat. na sve jebene moguće načine iživljavanja koji postoje. hm.

    OdgovoriIzbriši
  2. mislim da je sve skupa lagani fejk. ako zbog ničeg drugog onda zbog ovog: "I am a guy, 21 years of age. Have a good life..."

    ...i onda se ubije?!?

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja isto mislim da je fejk ne radi toga jer kao ima good life, nego tip koji se ubija za pravo boli ga kita da li će ga netko vidit. Tako je tapija. Ali ako je ipak prava stvar onda je OK što je to napravio. Mislim, cilje je rokat po komadima imat društvo, ako nemaš to šta će ti trompete, terapije, živit, itd... Bolje da te ismijava cijeli net, tako si mrtav :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Tja ukoliko nije fejk tada je ga je mater dobro sredila dok je bio mali. Ono "zlato mamino tebi se ništa ne smije desiti i sve će ti se dati". Baš ovih dana promatram masovno uzgajanje malih kretena i velikih neurotika zbog istog.

    OdgovoriIzbriši

Pratitelji

Arhiva bloga